четвер, 19 січня 2012 р.

Мшана колядує із киянами



15 січня 2012 року до Мшанської ЗОШ приїхали гості із Києва на запрошення засновниці шкільного музею історії села – Сенів Стефанії Миколаївни. Гості – це хор «Просвіта» Оболонського району м. Києва, які вже побували у багатьох країнах світу.
Адміністрація школи зустріла киян на львівському залізничному вокзалі. Далі була автобусна екскурсія по Львову. «Школярик» для гостей надав відділ освіти Городоцької РДА. Спонсором поїздки став депутат обласної ради Я. Дубневич.
Просвітяни Києва були вражені архітектурою центральної частини Львова, оперного театру, костелу Єзуїтів, Вірменського собору, собору святого Юра. Вони оглянули крипту собору, дізналися, хто там похоронений. У храмі хористи виконували церковні пісні, біля пам’ятника Т. Шевченка – пісню «Реве та стогне Дніпр широкий». Завершилося знайомство зі Львовом екскурсією до музею-тюрми «На Лонцького».
У вечері хор «Просвіта» у актовому залі школи виступив із цікавою концертною програмою з різдвяних колядок , щедрівок та українських народних пісень. Зал був переповнений глядачами – жителями села. Концерт перетворився на гімн коляді. З гостями колядували всі присутні.
На завершення свята гостей привітав молодіжний хор колядників с. Мшана під керівництвом Лесі Прийми, в який входять учні школи, минулорічні випускники та вчителі.
На згадку про себе гості подарували школі диски із записами українських народних пісень різних регіонів та історичну літературу. Поверталися кияни додому із незабутніми враженнями та із запрошеннями до нових зустрічей у Мшанській ЗОШ.

Немає коментарів: